subota, 1. veljače 2014.

Što je čovjek nego zbroj sjećanja - Kira Nerys

Pitanje svih pitanja, kako pomoći Srbiji u pristupanju EU? Biti ili ne biti? Odnosno, što i kako dalje, ako Srbija ne krene pravim putem, u EU? Kako preživjeti? Koliko se boriti? S kim? Protiv koga? Sve su to pitanja od nadnaravnog interesa vladajuće oligarhije! I kao takva trebaju se ticati svih nas, tvrde oni!

Dobro, prihvatimo ideju da će se zemlja prestati rotirati ako Srbija ne uđe u EU, prihvatimo kao činjenicu i da svijet ne bi imao smisla ukoliko Srbija ne uđe u EU. Postoje i neka mišljenja da ulazak Srbije u EU nije toliko krucijalan za opstanak Hrvata i hrvatske, no to su nazadna mišljenja, kažu oni! Dakle, jedina istina je da su prosperit Srbije kao i uzdizanje iste u direktnoj korelaciji s opstankom Hrvata, kažu oni, a kad oni nešto kažu onda to ne podliježe kritici, drukčijem mišljenju i sličnim anomalijama, po njima.

S takvim razmišljanjem i u takvom raspoloženju ministrica V. Pusić rastrčala se po čitavom svijetu, boreći se za svoje! Nije to problem, problem je što ona to radi trošeći naše novce, problem je i što to radi u trenutku dok još uvijek tražimo tisuće nestalih (pobijenih), i dok nam je dio zemlje još pod srpskom okupacijom!

Jesam za pomirenje, jesam za dobrosusjedske odnose i podržavam pomoć susjedima. A što ti susjedi istovremeno rade? Skupljaju sve moguće i nemoguće dokaze u korist teorije o zločinačkom karakteru Hrvata, konstruiraju teze o genocidnosti Hrvata (od 41-e nadalje) i to šalju na sve moguće adrese, objavljuju po novinama kao istine! Profesionalni Srbi i profesionalni hrvatomrzci (svih nacionalnosti) također stalno pljuju po zemlji koja ih hrani i svuda vide zločinački karakter hrvatskog naroda! Dok se naši lideri pažljivo kamufliraju u nekakve pacifiste i ne reagiraju ni na kakve teze koje ovi plasiraju u javnost! Čak dapače, oni isto rade za njih i to na naš račun! A laž ko laž, ako je sto puta ponoviš postaje istina!

Jedna od tih laži i konstrukcija o genocidnosti je i laž o protjerivanju Srba za vrijeme Oluje! Iako svi znaju da su Srbi sami i organizirano otišli oni i dalje ustraju na tezi o protjerivanju, "naši" lideri, naravno šute! Najbolji dokaz o toj laži je i kad je general Stipetić rekao (nakon vojne pobjede) generalu Mrkšiću da ostanu, a što je ovaj odbio i zajedno s narodom otišao u Srbiju. Po toj špranci radili su i u Bosni gdje su i grobove otvarali i nosili škrinje za Srbiju! O tom ludilu se malo piše i još manje govori, ali se zato rado Hrvate optužuje za protjerivanje!

Vrlo je bitno napomenuti i da svi koji mrze Hrvatsku i Hrvate rado šire priče o građanskom ratu, no da tomu nije tako jasno je svakome tko gleda činjenice.

Činjenica je i da su sve republike i autonomne pokrajine osim Srbije bile za konfederaciju! Činjenica je i to da su barikade i blokade postavljali samo Srbi i da niti jedno hrvatsko mjesto nije bilo pod barikadama, a i zašto bi bilo? Činjenica je da su prepolovili Hrvatsku i uveli svoju vojsku i policiju! Činjenica je i da JNA nikad, ali baš nikad nije stala na stranu Hrvata, ni kad su im spaljene kuće niti kad su protjerivani ili mučeni, nikad! Činjenica je i da su s tih okupiranih područja protjerali par stotina tisuća Hrvata, ostale pobili, to također nikoga ne zanima! Činjenica je i da je Srbija i službeno slala vojsku da razara i ubija po Hrvatskoj, poznate su slike bacanja cvijeća po tenkovima u Beogradu, a koji su išli na Hrvatsku! Evo nekih video uradaka, za nevjerne Tome:

http://www.youtube.com/watch?v=Xz42ucCGunU

http://www.youtube.com/watch?v=-u_Fp2Gk3qo
Nepregledne su to kolone!

Činjenica je i da je Srebrenica primjer onoga što su radili, a da se zaboravlja da je u (i oko) Vukovara poginulo oko 4000-5000 Hrvata, oko 7000 odvedeno u logore, velik dio se nikad nije vratio, a tisuće se i danas smatraju nestalima, također je oko 17 000 ljudi ranjeno, nije to baš puno manje od Srebrenice, ali se o tom mučki šuti! Činjenica je i da Srbija i dan danas drži dio Hrvatskog teritorija pod okupacijom, i o tom veleizdajnici mučki šute!

Zašto je sve ovo bitno pobrojati, zato što će raznorazni mrzitelji i hohštapleri reći "čemu vraćanje na staro!" A ja im kažem, Dok ne riješimo prošlost i ne pomirimo se s njom nećemo imati budućnost! Zato što će ti isti hohštapleri podržati sve što ide u korist Srbije, jer "Koga briga za mrtve i štetu koja je učinjena hrvatskoj!" To će oni reći!

Danas se raspravlja kako i koliko Hrvatska može pomoći Srbiji i u redu je to! Ali, ako postavimo pitanje hoće li Srbija pomoći Hrvatskoj da izgradi srušene gradove, da roditelji i djeca napokon pronađu svoje voljene i da ih dostojno pokopaju, a ne da trunu u masovnim grobnicama po Srbiji, reći će odlučno NE!
Stoga, moje je mišljenje da Srbiji možemo početi pomagati i misliti o njenoj dobrobiti nauštrb Hrvata (ako tako mora biti) samo u slučaju da se oni napokon probude i shvate što su nam učinili, da nam vrate mrtve, da nam makar načelno priznaju pravo na postojanje i na državu, da napokon prestanu širiti gnjusne laži i lobirati na sve strane s ciljem nanošenja štete Hrvatskoj i Hrvatima, to je prvi uvjet!

Drugi uvjet je da nam vrate okupirana područja

Kad su nam Slovenci otimali cijelu Savudrijsku Valu, kad su nam podršku uvjetovali odustajanjem od opljačkanih 2,2 milijarde dolara i kad su nas mučili i razapinjali na sve strane rekao sam sam sebi da ću prvi dignuti glas ako mi budemo slično radili Srbiji! Od toga ne odustajem ni sada! Kad bi naši vlastodršci posegnuli za i metrom kvadratnim srpske zemlje prvi ću ustati protiv toga, kada bismo podršku uvjetovali tim da na bilo koji način oštetimo Srbiju stajat ću u prvim redovima i boriti se protiv takve prljave politike! Ali, isto tako, stajat ću i kad Srbija bude inzistirala na okupaciji i aneksiji hrvatske zemlje, na ideji o građanskom ratu, na neprihvaćanju odgovornosti za nastalu štetu, na ignoriranju zahtjeva za vraćanje pobacanih u masovne grobnice, na ignoriranju činjenice da su vršili masovne mobilizacije i napadali Hrvatsku dok istovremeno na Srbiju nije ispaljen ni metak!

Svi bismo trebali stajati na strani istine i činjenica!

Jedno je sigurno, hrvatsko-srpski odnosi maksimalno su zatrovani i jedini ispravan put je prihvaćanje odgovornosti i činjenica, dok toga ne bude ne trebamo očekivati svijetlu budućnost! Tek kad se riješimo balasta prošlosti i otvorimo srca i duše jedni drugima moći ćemo računati na to da za deset ili pedeset godina opet nećemo tražiti svoje najmilije po masovnim grobnicama.

Srbiji sve najbolje na putu za EU, uz uvjet da se prestanu smatrati nadmoćnima i bogomdanima!

A "našoj" Vladi poručujem samo jedno: Nek vam pravda bude ideja vodilja i sve će biti u najboljem redu!

Ako nestane pravde, što li su onda kraljevstva nego velika razbojništva

Nema komentara:

Objavi komentar