četvrtak, 26. ožujka 2015.

Dr. sc. Franjo Tuđman / Veličanstven čovjek u strašnom vremenu

Mali homage jednom veličanstvenom čovjeku u strahovitim i strahovito opasnim vremenima.

Mnogi se čude kako je jedan umirovljenik "ispod dekice", kako ga neki vole prikazivati, uspio napraviti takvo remek djelo, izvući svoj narod iz ralja zvijeri i stvoriti samostalnu, neovisnu Republiku Hrvatsku.

Postoje ljudi koji čitav život rade, uče, nisu eksponirani, njihov rad ne čini se kao nešto presudno važno, no onda dođe trenutak kad to skupljeno znanje, strahovita volja i snaga, zabljesnu u punom sjaju.
Trenutak kad sve što si prošao i radio u životu dobije smisao, kad dođeš u priliku da Kairosa uhvatiš za čuperak i održiš se, drugim riječima: uspneš se na vrh vala i uspješno na tom valu dođeš do obale koju si u snovima zamišljao.

Ta obala je samostalna, neovisna, demokratska Republika Hrvatska!

U trenutku kad su gotovo svi, svi osim Hrvata, bili protiv osamostaljenja Hrvatske, Predsjednik Tuđman našao je način da ostvari hrvatski san: samostalnu i neovisnu Republiku Hrvatsku!

Kako ne biti duboko tronut čovjekom koji je mir umirovljeništva zamijenio potpunom izvjesnošću smrti.

Predsjednik dr. sc. Franjo Tuđman podsjeća me na samuraja ronina, ronina koji se razočaran bešćutnosti vladara povlači u duboku kontemplaciju, no, nakon nekog vremena, uvidjevši da je vladar potpuno poludio i da narodu prijeti pomor odbacuje svoju vlastitu sigurnost i staje na čelo obespravljenog i mučenog naroda. Isukavši mač Predsjednik Tuđman prvi staje pred zvijer razjapljenih čeljusti, narod oduševljen hrabrošću dr. Tuđmana predaje mu svoju sudbinu u ruke, najbolji hrvatski sinovi i kćeri predaju mu svoje živote u ruke.
Ostalo je povijest!!!

U trenutcima kad je protiv sebe imao jednu od najjačih armija Europe, britanski, američki, francuski, ruski..., strahoviti otpor ideji samostalne i neovisne Republike Hrvatske, hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman uspio je san pretvoriti u stvarnost!!!

Taj otpor velikih sila nije bio samo simboličan, otpor je bio strahovit i uključivao je: embargo na oružje, diplomatske aktivnosti u svrhu denunciranja ideje o samostalnoj hrvatskoj, lobiranja i ocrnjivanja Hrvatske i Hrvata u čitavom svijetu, blokiranja istine o Domovinskom ratu, blokiranja istine o JNA koja je potpuno prešla u ruke zloglasnog S. Miloševića, kao i širenje laži o povijesti Hrvata i Srba, naravno na štetu Hrvata, i tako do pakla i natrag.

Posebna je priča kontraobavještajni rad i aktivnost KOS-a, poznate su operacije Opera i Labrador, uz tisuće nepoznatih operacija. Sve te operacije imale su za cilj prikazati Hrvate kao zločince i divljake. No, kao i obično, svaka laž i prijevara ima svoj rok trajanja i na kraju istina pobjeđuje.

Istina je na kraju i pobijedila!!!

Kakav um i kakav veličanstven čovjek! I za tisuću godina pričat će se priče o dr. Franji Tuđmanu, o snazi i moći uma koji je jednu malenu zemlju sa par milijuna stanovnika uspio dovesti do osamostaljenja, strahovitoj sili uprkos!

Neprocjenjivo!!!

Činjenica je da je Hrvatska malo kad u svojoj povijesti bila u tako strašnoj poziciji.

Pobrojimo još jednom koga su sve dr. sc. Franjo Tuđman i Republika Hrvatska imali za neprijatelje:

1. Neprijateljsku vojsku na svom teritoriju, strahovito naoružanu i spremnu na sve. Ta vojska nikad nije zaštitila niti jednog Hrvata, paralelno je sa četničkim paravojnim postrojbama rušila Hrvatske gradove, ubijala nenaoružane civile, svih nacionalnosti, sve koji nisu bili za njih, ubijali su čak i ranjenike, silovali i palili, nemali broj oficira JNA osuđen je za te zločine. No, s obzirom na štetu i broj mrtvih, možemo reći da su samo simbolično suđeni!

2. Petu kolonu u vidu instruiranog dijela srpskog naroda, koji pobiše i protjeraše sve Hrvate. Trećinu zemlje okupiraše, tisuće pobiše, a nekoliko stotina tisuća prognaše iz svojih tisućljetnih domova. Na kraju, u potpunom ludilu, i sami sebe izagnaše.

3. Srbiju i Crnu Goru koje se nisu libile pokrasti cjelokupno zajedničko naoružanje, razoružati Hrvatsku teritorijalnu obranu, te tim oružjem masovno, neselektivno i brutalno bombardirati gradove i civile.

4. Neprijateljski nastrojene najjače svjetske sile, neke od tih sila kasnije su shvatile zločinački karakter velikosrpskih zločinaca, te pravednost hrvatskog nastojanja i postale nam saveznici.

5. Petu kolonu unutar neokupirane Hrvatske, jer što je nego peta kolona onaj tko izjavljuje da je "11 000 srpske dece nasilno pokršteno od strane Hrvata" i to u trenutku kad Hrvatska treba biti priznata, naravno da ni do dana današnjeg niti jedan takav slučaj nije potvrđen. Tajne operacije KOS-a i bivše udbe. Tajna (i javna) nastojanja jugo-nastrojenih političara i stranaka, infiltrirane KOS-ovce u postrojbama HV-a, nemali broj zločina počinjen je na način da nedvojbeno šteti ugledu države u nastajanju, uz nemjerljivu štetu žrtvama, naravno!

U tim i takvim okolnostima prvi Predsjednik dr. sc. Tuđman uspio je cilj svih Hrvata sprovesti u djelo!
Dakle, nesporan je i nemjerljiv doprinos prvog Predsjednika dr. Franje Tuđmana stvaranju samostalne, neovisne, demokratske države Republike Hrvatske!!!


Prvom Presjedniku dr. sc. Franji Tuđman spočitava se nesnalaženje u miru, ekonomiji, no zaboravlja se da je Hrvatska izašla iz krvavog rata, da se u takvim okolnostima umnažaju mutni likovi, da se zakoni, u takvim uvjetima, sve manje poštuju, da dr. sc. Franjo Tuđman nije mogao utjecati na rad policije ili rad sudstva, bar ne u značajnoj mjeri, jer tko brani policiji, državnom odvjetništvu ili sudstvu da sudi, istražuje ili podiže optužnice prema zakonu? Tko je taj tko može poštenog čovjeka na nešto natjerati, ma koliku vlast imao. To zaboravljamo, zaboravljamo da je svaka loša presuda ili svaka loša istraga grijeh onoga tko to radi! Svatko je za svoja djela ili nedjela sam odgovoran, to se prečesto zaboravlja.

Također zaboravljamo da je 1999. stanje u RH bilo tisuću puta bolje nego danas, ratu uprkos!

Zaboravljamo da smo 1999. praktički tek izašli uz rata, a da je vanjski dug bio 10.17 milijardi eura.

Vanjski dug

1999. – 10.17 milijardi eura.
2003. – SDP, vanjski dug raste na 19,9 milijardi eura.
2009. - HDZ, vanjski dug 39,1 milijarda eura.
2014 – SDP, 53.073.533.453.87 eura i raste svake sekunde, možemo to i pratiti, uživo:

http://hrvatskidug.com/

Moji su podaci o trenutnom dugu nakon dvije minute jako zastarjeli, kad Vi pogledate bit će daleka prošlost!

Za vrijeme vladavine dr.sc Franje Tuđmana RH se zadužila za 10.17 milijardi, od toga je dug države bio 3.9 milijardi eura. Evo što piše Jutarnji 18.07.2009 o tom dugu:

U ukupnom Tuđmanovu vanjskom dugu, mora se priznati, država je sudjelovala sa 3,9 milijardi eura, što čini udjel od 38 posto. Međutim, zbog teških poslijeratnih prilika većina je državne potrošnje bila kanalizirana u obnovu stradalih područja, na socijalna prava najugroženijih skupina stanovništva, ali i na sanaciju bankarskog sustava.
 
http://www.jutarnji.hr/krivi-su-za-vanjski-dug-od-40-milijardi-eura/303354/

Dakle, dr. sc. Franji Tuđmanu pripisati ovo teško stanje više je nego zlonamjerno i bezdušno, a činjenica je da peta kolona i hohštapler političari upravo prvom Predsjedniku pripisuju krivi smjer kojim je Hrvatska otišla. Jasno je da to apsolutno nije istina!

Dr. sc. Franjo Tuđman ostavio je državu sa minimalnim dugom i maksimalnim potencijalom da se razvije u uspješnu i stabilnu državu.

A onda potop, koji traje do dana današnjeg, s tendencijom poplave biblijskih razmjera.

Nakon prvog Predsjednika vlast je preuzeo SDP, ako je bilo nepravilnosti i svega i svačega, a što je apsolutno normalna pojava nakon krvavih ratova, SDP je imao priliku poraditi na tome, što su učinili neka svatko za sebe prosudi! No možemo zaključiti da je SDP poduplao dug iako su uvjeti bili, za razliku od prijašnjih, skoro pa idilični!

Sažimanjem cijele priče u ovaj mali dnevnik dolazimo do saznanja da je dr. sc. Franjo Tuđman uspješno i uz minimalan trošak uspostavio i stabilizirao Republiku Hrvatsku, da je za njegovog mandata vanjski dug bio minimalan i za jednu državu koja rata nije vidjela, a kamoli za teško razorenu i opljačkanu državu, da je dr. sc. Franjo Tuđman pobijedio sve moguće sile i otpore i ostvario hrvatski san, stvorio neovisnu, samostalnu, demokratsku i u svijetu priznatu i poznatu državu – Republiku Hrvatsku!

S obzirom na sve činjenice najmanje što možemo je dr. sc. Franji Tuđmanu, dostojanstvenom, mudrom i hrabrom čovjeku, vječno biti zahvalni na učinjenom!!!

Neka mu je vječna slava i hvala!

Nema komentara:

Objavi komentar